Presenteren

Een goede dagvoorzitter, gespreksleider of presentator begrijpt dat het programma niet om hem draait; de inhoud en het doel van de bijeenkomst staan immers centraal. Tegelijkertijd kan hij uw bijeenkomst maken of breken. Hij zet immers de toon, zijn inzet is zeer bepalend voor het verloop – en daarmee ook het succes – van het programma. Dat vraagt kennis, kunde en creativiteit.

Monique Ooms is een ervaren dagvoorzitter, debatleider en presentator van bijeenkomsten voor uiteenlopende doelgroepen: van energiedeskundigen en zorgmanagers tot burgers, onderwijspersoneel en ondernemers. Een zorgvuldige briefing over het doel en de inhoud van de bijeenkomst is onmisbaar voor een goede voorbereiding.

AGFDEBAT-KLEIN

Optreden als gespreksleider bij de ondertekening van De Groene Stad Charta, het handvest om dorpen en steden te vergroenen. Een mooi initiatief van Anthos en LTO Nederland, ondersteund en ondertekend door mooie partijen als VNO-NCW en de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, boomkwekerijbedrijven en groenbedrijven die vanuit passie en betrokkenheid willen bijdragen aan een groene, duurzame wereld. De organisatie van de ondertekening was in handen van Zeilstra en Partners uit Den Haag.

“Foeke en ik willen je heel hartelijk bedanken, maar je ook complimenteren. Je was steengoed gisteren en we krijgen alleen maar positieve reacties. Meeste sprekers kwamen het beste naar voren tijdens jouw vragen vond men, het was goed afwisselend, enzovoort.  We houden graag contact met je en hopen snel opnieuw een keer met je samen te werken!”

Mireille van Velde, Zeilstra en Partners [28 nov. 2017]

Op 12 oktober 2017 vond de jaarlijkse GreenPort Noord-Holland Noord conferentie plaats tijdens de Dutch Agri Food Week in het AFAS-stadion te Alkmaar. Dit jaar stond Water en Bodem op het programma; het actuele thema van EFRO-EVERGREEN, een project van GreenPort Noord-Holland Noord. Als dagvoorzitter mocht ik dit interactieve programma met inspirerende sprekers begeleiden en er een mooie bijeenkomst van maken.

Jaap Bond, gedeputeerde Economische Zaken en Landbouw van de provincie Noord-Holland: 

‘Monique was de dagvoorzitter van de Greenport-NHN-conferentie. Ze luistert goed en stelt vervolgens prikkelende vragen om de discussie op gang te brengen. Daarnaast weet ze ook heel charmant die discussie te bewaken en op tijd door te gaan naar een volgend onderwerp of een volgende spreker.’

Fem2B

Fem2Business, het netwerk voor ondernemende vrouwen in Noord-Holland, organiseert jaarlijks ‘Fem2Business meets…’ waarbij in een College Tourachtige setting steeds een andere, aansprekende ondernemende vrouw wordt geïnterviewd. De dames in de zaal (leden en introducees) kunnen ook vragen stellen. Monique Ooms treedt op als de interviewer en gespreksleider. Eerder waren Karin Bloemen en Joke de Kruijf te gast, in de editie van 2015 stond Femmetje de Wind (onder andere uitgever van het tijdschrift Wendy, auteur van de roman Rivka) centraal.

Femmetje de Wind, auteur, journalist en eigenaar van Wind Publishing

Monique Ooms interviewde mij in opdracht van het onvolprezen vrouwennetwerk Fem2Business. Wat een professional! Ze was uitermate goed voorbereid (twee uur intake gesprek op de uitgeverij), ze stelde de juiste vragen (waar ik niet meteen een pasklaar antwoord op had) en ze had een zeer goed gevoel voor timing (de zaal dwaalde geen moment af). En dan leest ze ook nog even mijn roman Rivka in een paar dagen uit en schrijft daar een korte recensie over. Vakmanschap is vrouwenwerk!”

 

    loading